Valve släpper Half-Life: Alyx – Endast VR

LAVENDLA
  • Valve’s Index VR-headset sålde slut i Januari
  • 13 år sen senaste Half-Life släpptes
  • Half-Life: Alyx släpps 23 Mars

Valve’s VR-headset sålde slut

Sällan har VR hypats så mycket som just nu och försäljningen av Valve’s Index VR-headset har blivit en storsäljare. Headsetet lanserades i November förra året och sålde slut ganska direkt på många håll i USA och Kanada. I Januari konstaterades det att headsetet var helt slutsålt och det är fortfarande svårt att få tag på ett exemplar, trotts att lanseringen av Half-Life hägrar runt hörnet.

Är det 20-talet första riktiga försäljningsknep att lansera en så pass eftertraktad speltitel som enbart kommer gå att spela med ett VR-Headset? Oavsett så var det 13 år sedan vi senaste tog emot Half-Life med öppna armar och nu får vi äntligen chans igen. I en annan form.

På tal om VR så ligger vi i framkant inom branschen här i Sverige. Svenska Bonnier Ventures ligger bakom storsatsningen ”Resolution Games”, världens första VR-spelstudio med fokus på att bryta barriärer inom VR. Bonnier Ventures är kända för att investera i företag som satsar digitalt, 2018 gick dom bland annat in i Lavendla. En ledande digital begravningsbyrå med säte i Stockholm som främst möjliggjort att man kan ordna med begravningar online hemifrån.

Half-Life är helt rätt speltitel

Är det någon titel som Valve skulle utnyttja i detta läge så var det ändå Half-Life. Dels för det faktum att Valve per automatik kan sälja en hel del av deras nya Index VR-headset enbart av tanke på att folk kommer vilja spela Half-Life. Men även för att spelet genuint skulle passa bra i en VR-miljö. Jag menar, vem har inte tänkt tanken tidigare?

Igår släppte Valve tre filmer från det kommande spelet, nedan hittar ni den första. Visst ser det lovande ut? 23 mars släpper Valve ”Half-Life: Alyx”

Foto: Valve

Lämna en kommentar