DreamHack arrangerar tävlingar i Fortnite fram till 2021

  • DreamHack arrangerar tävlingar i EU och Nordamerika
  • En saftig prispott på $250,000 – varje månad
  • Öppet för alla i EU och Nordamerika att delta (+13 år)

Dags för Fortnite att ta nästa steg som esport

Fortnite är fortfarande en av världens populäraste speltitlar. Antalet spelare ökar trotts den stora hypen 2017 när spelet släpptes och en mängd kända profiler, sportstjärnor och streamers är fortfarande aktiva spelare. Ta bara Zlatan som exempel. Under en period streamade till och med Zlatan esport och Fortnite tillsammans med sin bror. Det var även genom Fortnite som Ninja gjorde sig ett namn på riktigt genom att vara ute tidigt med att streama när han spelade. Trotts det har Riot haft svårt att etablera Fortnite som en stabil esport på ett bra sätt och det saknas ett utarbetat ekosystem som inom CS:GO och League of Legends.

Riot hoppas kunna ta hjälp av DreamHack

Nu hoppas Riot Games kunna ta hjälp av DreamHack för att bygga upp en struktur för tävlingar kring Fortnite. DreamHack har haft stora framgångar med att starta och driva event inom esport och ska nu börja arrangera Fortnite-tävlingar. DreamHack kommer arrangera en turnering i månaden fram till 2021 och samtliga turneringar är öppna att ansöka till, ingen inbjudan krävs. Eventet kommer avgöras helt online och finalerna väntas streamas med kända kommentatorer på Twitch.

Det som kommer locka folk, förutom det faktum att DreamHack ligger bakom, är garanterat prispotten. Är det något Riot är kända för och som gjort att dom trotts allt lyckats locka folk till olika turneringar tidigare så är det att dom pumpat in pengar i Fortnite. Under dom kommande eventen kommer prissumman ligga på $250,000 – varje månad.

Upplägget för tävlingarna

Turneringarna kommer vara öppna för alla att signa upp sig till och varje turneringen kommer avgöras genom tre steg.

Steg 1 – Öppna kvalet

Det öppna kvalet. Alla kan söka och ställa upp i dom två olika deltävlingarna. Deltävlingarna håller på i 3 timmar och varje spelare kan spela max 10 matcher. Därefter avgör dom insamlade poängen från matcherna. Från steg 1 är det 250 spelare från vardera deltävling som går vidare till steg 2.

Steg 2 – Semifinal

Dom 500 spelare som nu gått vidare till Steg 2 (Semi) spelare under samma upplägg om 3 timmar och max 10 matcher per spelare. Dom 100 bästa går efter det vidare till finalen.

Steg 3 – Final

Finalen avgörs genom att dom 100 bästa spelarna möts i 8 matcher.

Följ @DreamhackFN på twitter för att hålla dig uppdaterad om det senaste samt när ansökningarna till det första eventet öppnar!

FOTO: Fortnite

Lämna en kommentar