G2 Esports väntas lägga bud på Nikola ”⁠NiKo⁠” Kovač

  • G2 har visat intresse för NiKo, en värvning kan vara nära
  • NiKo’s kusin spelar redan i G2, någon som bidrar till ryktena
  • Skulle dealen gå igenom väntas övergångssumman ligga på rekordnivå

Vi är inte bortskämda med stora övergångar

Även om vi i stort ser en större rotation bland spelare och organisationer än inom många andra sporter så är vi inte direkt bortskämda med att få följa rena och skära transfers. Många spelare lämnar i första hand, bryter sina kontrakt alternativt spelare ut sina kontrakt, men att dom större organisationerna lägger bud på en top10 spelare tillför verkligen något till sporten som vi har saknat.

Stora framsteg för G2 om man lyckas knyta till sig NiKo

Nikola ”⁠NiKo⁠” Kovač är en enastående spelare som under en lång period skapat sig ett namn inom esport. 2017 värvades NiKo till FaZe från mousesports och har sedan dess växt något enormt. Med flertalet stora titlar, sex MVP-medaljer och en top3 placering på HLTV’s världsranking både 2017 och 2018 har NiKo visat att han är en av dom allra största.

Skulle G2 lyckas få igenom denna värvning så kommer man få en helt ny dimension i sitt spel. En spelare som NiKo kan göra skillnad i vilket lag som helst. Prissumman väntas dock återspegla hans prestationer. Man pratar redan om en rekordsumma och det ska bli spännande att se vad övergången slutar på. Det kommer säga en hel del om vart esporten står i dagsläget. Se bara på dom största spelsidorna med bäst oddbonusar för e-sport betting hur extremt populärt esport har blivit, marknaden är enorm idag. Allt pekar i dagsläget på att det kommer fortsätta så.

Kan få spela med sin kusin

Något som har gjort att ryktena kanske fått ett än större fotfäste är att NiKo’s kusin, Nemanja ”⁠huNter-⁠” Kovač, redan spelar i G2. Skulle övergången bli av lär vi med andra ord snart få se två av Bosniens absoluta toppspelare sida vid sida. NiKo sa så sent som 2017 att hans kusin har potential att bli en av dom allra största. Men kommer han bli bättre än NiKo?

Lämna en kommentar