Fnatic är rankade etta i världen inom CS:GO

  • Fnatic har gått om både NAVI och Astralis i toppen
  • Fyra år sen vi sist såg ett svenskt lag på förstaplats
  • Golden och Flusha har gjort en stor skillnad

Fnatic har äntligen hittat rätt igen

För tredje gång har Fnatic letat sig upp på en förstaplats på världsrankingen. Första gången var under 2015 när man först startade rankingsystemet och sedan under säsongen 15/16 när man höll förstaplatsen i hela fyra månader innan man sjönk i systemet.

Nu är man alltså där igen efter att ha slagit den tyska organisationen Mousesports i finalen av ESL Pro League Season 11. Och dom gör det välförtjänt. Fnatic föll mot just Mousesports i finalen av ESL Pro League Season 10 så sent som i december och Brollan medgav att vinsten var extra skön efter revanschen.

Många höll Fantic som favoriter i finalen trotts förlusten i december och det var en match många valde att engagera sig i. Inte minst genom betting. Utbudet av CS:GO match betting har ökat markant och idag kan du spela på stormatcherna hos i stort sett samtliga större aktörer.

Golden och Flusha har gett en extra boost

Många konstellationer senare verkar man nu äntligen ha hittat rätt både i truppen och spelet överlag. Och det är med två före detta Fnatic-spelare man nu tagit sig till toppen igen.

Maikil ”Golden” Selim och Robin ”Flusha” Rönnquist återvände under slutet av 2019 till Fnatic där dom båda har haft framgångsrika sejourer tidigare. Mellan 2018 och 2019 tillhörde båda svenskarna Cloud9 som dom anslöt till från just Fnatic. Dom både stjärnorna värvades in efter att f0rest och GeT_RiGhT valt att ansluta till sina forna lagkamrater i Dignitas. Redan från start märktes det en markant skillnad i spelet och med Golden som ny IGL har det gett utdelning.

Jag känner att jag verkligen gillar hur Golden callar och tror verkligen på hans calls. När det gäller mig så har jag slutat övertänka situationer och har fått självförtroendet. Så det är nog därför det har gått så bra.

Ludvig ”Brollan” Brolin @SportExpressen

Fick stryk av legendarerna i Dignitas

Även en världsetta kan falla. Matcherna mellan Fnatic och Ninjas In Pyjamas har alltid fått lite extra uppmärksamhet. Ett ”derby” mellan två lag som alltid legat i toppen skapar såklart intresse, inte bara i Sverige. Men efter att den forna NiP-linan lämnat för Dignitas så har vi fått ett nytt lag att räkna in i dom duellerna.

Under kvalet till Majorn i Rio ställdes den nyligen korade världsettan mot dom före detta världsmästarna i Dignitas och dom skulle få det tufft. Efter att ha vunnit första kartan tappar man sedan två raka kartor till f0rest och grabbarnas favör och Fnatic’s första förlust som etta i världen var ett faktum. Låt oss hoppas att dom kan studsa tillbaka snabbt.

Astralis har under en lång tid haft ett starkt grepp om toppen av CS:GO-scenen men nu har det börjat luckras upp. Frågan är hur länge Fnatic kan hålla förstaplatsen?

FOTO: HLTV

Lämna en kommentar