E-sport och betting – våra bästa tips

Håller du med om att det inte finns så mycket som slår en spännande, fartfylld och innehållsrik tävling online? Är du en spelnörd som gärna spenderar flera timmar framför datorn, tv:n eller telefonen och bara spelar, eller har du ett stort intresse för dator- och onlinespel överlag? Om du svarar ja på någon (eller alla) av dessa frågor finns det förmodligen ingen tvekan om att du på något sätt är involverad i världen av e-sport.

Och det är helt förståeligt – världen inom e-sport växer konstant, såväl som utbudet och tillgängligheten! Att koppla upp sig på nätet och spela, tävla och kommunicera med andra spelare med gemensamma intressen är därmed något som allt fler gör. I takt med att e-sport blir allt mer populärt och allt större finns det idag även möjlighet att betta på esport.

Att betta på e-sport

Idag är det alltså inte bara möjligt att på flera olika sätt bli involverad i världen av e-sport, det vill säga den digitala värld av elektronisk sport där spelare tävlar mot varandra i olika kategorier. Utan idag är det även, precis som med alla andra sporter, även möjligt att betta på e-sport.

Så vad innebär då det? e-sport och betting innebär i princip samma sak som att du bettar på fotboll, hockey, tennis eller liknande – du placerar ett bett på en av de matcher eller tävlingar som ska sändas. Vanliga, populära spel inom esport som man kan betta på är CS:GO, Overwatch, Dota 2 och League of Legends.

Våra bästa tips

Att betta på esport är något som kan vara både underhållande och givande, det inte minst om du placerar ett bet på en match som sänds inom en spelkategori som du själv brukar spela eller är extra intresserad av. För att ditt bet ska ge det resultat du önskar är det dock viktigt att du tänker på vissa saker – vi delar med oss av våra bästa speltips e-sport här nedan!

Håll dig till ditt eget intresse

Som vi precis var inne på kan det göra stor skillnad om man bettar på en match inom ett spel som man själv är intresserad av. Det inte bara då man många gånger har mer kunskap om både spelet, lagen och vad man kan vänta sig för resultat, utan det då du med större sannolikhet kommer vilja följa en sådan match.

Skapa konto hos pålitlig aktör

För att du ska kunna placera ett bet är det nödvändigt att du har ett konto hos ett spelbolag som erbjuder just e-sport betting. Där bör du vända dig till de aktörer som du tidigare hört talas om och som är kända för att vara pålitliga, seriösa och trygga. Låt dig inte luras av allt för bra erbjudanden eller andra lockelser – dessa företag kan oftast luras!

Se över olika erbjudanden

När du väl har hittat det spelbolag du vill spela hos är det smart av dig att se över vilka olika bonusar och erbjudanden som finns att tillgå just nu. Tänk dock på att väga in detta tillsammans med övriga tips vi gett dig ovan för att ge dig själv bästa möjliga förutsättningar att lyckas. Idag finns det mängder av erbjudanden att tillgå.

Granska statistiken och se över matchlistan

Sist men inte minst vill vi tipsa dig om att inför det att du placerar ett bet så bör du granska den statistik som går att ta del av – utbudet av statiskt är ofta enormt, och det kan också ge dig mycket bra information om en viss match. Se även över matchlistan på exempelvis Twitch för att se vilka valmöjligheter du har när det kommer till vad du ska satsa på.

Lämna en kommentar