Varför så många “riktiga” sportlag involverar sig i esporten

Många sportorganisationer har under den senaste tiden involverat sig inom esporten, exempelvis genom att skapa egna lag och turneringar (vanligt inom fotbollen). Detta kan exempelvis vara att spela TV-spelsmatcher med fans, eller att delta i turneringar som är baserade online.

Manchester United har t.ex. ett eget esportlag som inkluderar professionella esportare, och detta är faktiskt ganska vanligt hos andra professionella sportorganisationer runt om i världen.

Esporten är en av de snabbast växande sporterna i världen

Esporten har växt rejält under det senaste årtiondet, och är idag en av världens största sporterna. Dess snabba tillväxt har att göra med många olika faktorer, men det faktum att de riktiga sportlagen har börjat involvera sig i branschen är en av de allra viktigaste faktorerna.

Att tekniken har utvecklats är även oerhört viktigt, och numera har fler människor tillgång till den utrustning som krävs för att delta i den esport som existerar online. Detta gör att konkurrensen ökar, vilket ser till att nivån bara blir bättre och bättre i takt med att tiden går.

Detta har även skapat nya möjligheter för bettingbranschen. Numera väljer många bettare att vända sig till en eSport Betting site för att satsa på de esporter de gillar, istället för att satsa på sporter som utspelar sig fysiskt och i verkligheten.

2 anledningar till varför riktiga sportlag involverar sig i esporten

Nedan är exempel på några vanliga anledningar:

De vill rekrytera nya följare

Alla företag och organisationer vill rekrytera nya fans och det är ofta ett måste för att kunna ta sig framåt. Sportorganisationer är lite annorlunda, och de som håller på ett visst lag gör det ofta livet ut. Men trots detta är det viktigt att rekrytera nya fans, inte minst de som ännu inte har valt ett lag att följa.

Med tanke på att dagens yngre generationer är väldigt involverade inom esporten är det därmed naturligt att “riktiga” sportorganisationer vänder sig mot denna bransch. Här finns potential för massvis med nya fans.

De vill göra befintliga fans nöjda

Att kunna representerade sitta favoritlag, eller att kunna möta de spelare man idoliserar, är något som de flesta fans inte skulle tacka nej till.

Många fans vill kunna involvera sig med organisationen så mycket som möjligt, och detta är ett ypperligt sätt att göra det på. Här får de möjlighet att själva delta i det roliga, även om det är digitalt istället för fysiskt.

Vi kommer förmodligen att få se en ökning i framtiden

I takt med att esporten bara blir större och större kommer vi förmodligen att få se ännu mer av denna vara i framtiden. Tekniken utvecklas, vilket gör att fansen och spelarna får bättre upplevelse, exempelvis med hjälp av VR och AR.

Det lanseras även nya spel på löpande basis, och fler organisationer väljer att skapa digitala lag och turneringar. Tack vare dessa faktorer kommer vi med allra största sannolikhet att få ännu fler möjligheter online i framtiden, och upplevelsen för fansen kommer därmed att bli bättre.

Lämna en kommentar