Asensio gjorde ”comeback” och vann direkt

  • En efterlängtad Marco Asensio fick representera Real Madrid i FIFA 20 turnering
  • Samtliga La Liga-lag(utom Barcelona och Mallorca) deltog
  • Över 140,000£ Samlades in till välgörenhet

Asensio fick representera Madrid

En tung period för fotbollen och samhället i stort på grund av coronaviruset. Men viruset har verkligen gett esport en skjuts efter att allt fler stjärnor letar sig till spel som FIFA. I och med att liga efter liga har pausat har det tagits flera initiativ från olika håll för att fylla tomrummet. La Liga-turneringen i FIFA under helg var helt klart ett av dom mer framgångsrika koncepten hittills.

Asensio har saknats i Real Madrid under stora delar av säsongen efter en allvarlig knäskada. Frågan är hur många timmar han har lagt på FIFA 20 under skadeperioden? Under helgen fick Asensio äntligen chansen att representera den anrika klubben igen, ändock virtuellt, när han ställdes mot dom andra stjärnorna i La Liga-turneringen i FIFA 20.

18 lag totalt ställde upp och stjärnor som Marco Asensio, Lucas Perez och Manuel Morlanes gjorde sitt för att behålla hedern. Dom enda lagen som inte syntes till var Barcelona och Mallorca som tyvärr inte fick delta i turneringen då båda lagen sedan tidigare har sponsoravtal med Konami, skaparna av Pro Evolution Soccer.

Turneringen streamades live med bland annat esport-kommentatorn Ibai Llanos och välkända La Liga-kommentatorn Miguel Angel Roman i högtalarna. Efter matcherna ställde spelarna upp på intervjuer och stora tidningar som spanska Marca och AS liverapporterade under och efter matcherna. Med över en miljon tittat totalt gjorde man allt för att skapa en så ”verklighetstrogen” känsla som möjligt för fansen.

Inspiration från Sevilla derbyt

Precis som hypade Ultimate Quaran-team så uppstod idén till den här turneringen ifrån Sevilla derbyt som ”avgjordes” online för drygt en vecka sedan. Matchen mellan Sevilla och Real Betis ställdes in till supportrarnas förtvivlan. Då tog spelarna Borja Iglesias och Sergio Reguilon initiativet att spela matchen trotts allt, på samma dag och tid, fast i FIFA 20. Det blev en succé med över 60,000 fans som tittade i en match som avgjordes till Betis favör.

Asensio har tränat ”hemma”

Inte nog med att Real (tillsammans med Barcelona) dominerat stora delar av den nu pausade La Liga-säsongen. Även tv-spel tycks vara något storstjärnorna från huvudstaden kan leverera i. Över 170,000 fans fick under söndagen se Marco Asensio ta Real Madrid till titeln i FIFA 20 efter att ha besegrat Aitor Ruibal i Leganes med 4-1 i finalen.

Den spanska ligan är fortsatt pausad fram till den 4 april, men som det ser ut nu så är det nog större chans att vi får ta del av fler initiativ likt detta än att ligan skulle komma igång igen inom överskådlig tid tyvärr.

FOTO: Sportsfinding.com

Lämna en kommentar