Capcom lanserar Street Fighter League

Capcom ’s första major esport liga

Capcom fortsätter lyfta Street Fighter

Den japanska spelutvecklaren har lanserat en ny esportliga för Street Fighter i Japan. Det blir Capcoms första Major esport liga. Den nya Street Fighter-ligan kommer att satsa och fokusera på tre mot tre-lag matcher. Ligan kommer bestå av sex lag formade utav en mix av olicensierade spelare och ett par spelare som är licenserade av the Japanese eSports Union (JeSU), som bildades i början av året.

Den nya Street Fighter-ligan ska bli ett komplement till Capcoms redan pågående satsningar i Amerika, allt för att bibehålla Street Fighter V som en populär esport. Spelet har tills dagens datum sålts i över 2,1 miljoner exemplar världen över. Totalt för hela SF-serien har man sålt över 41 miljoner exemplar, däribland SF 2 som fortfarande spelas på esport-turneringar.

Fler spelutvecklare hittar du i våran lista av esportbolag

Capcom har funnits med sedan 1979

Spelutvecklaren bildades redan 1979 i Osaka, Japan. Det ursprungliga namnet är Japan Capsule Computers, där det nuvarande namnet är ett ihop klipp av det. Företaget är organiserat genom numrerade production studios som grundstruktur. Bolaget släppte sitt första spel redan 1984 vilket var ”Vulgus”. Tre år senare släppte man det första Street Fighter-spelet, vilket inte alls fick det genomslag man väntat sig. Istället släppte det rejält när man kom ut med uppföljare som får ses som smått legendariskt idag. Street Fighter 2 släpptes i totalt 5 olika version och är än idag en populär speltitel.

1986 och 1987, när det första Street Fighter släpptes, lanserade man även två andra titlar som skulle ta världen med storm. Både ”Mega Man” och ”Resident Evil” som fick ett antal uppföljare.

Ett par exempel på Capcoms varumärken:

  • Mega Man
  • Street Fighter
  • Resident Evil
  • Devil May Cry
  • Final Fight
  • Dead Rising

Läs mer om esport i stort

Capcom

Kommande event för Capcom

Bolaget har avslöjat att deras pågående turnering Capcom Cup för det senaste Street Fighter 5, kommer spelas mellan den 14-16 december i Esports Arena i Las Vegas. Capcom Cup i Vegas blir avslutningen på Capcom Pro Tour. Den eftertraktade prispotten i turneringen ligger $250 000.

Detta blir första gången Capcom Cup finalen inte hålls under Sony PlayStation Experience-eventet sedan starten av turneringen 2015.

Lämna en kommentar