Ultimate Quaran-team ska stilla fotbollsbegäret

esportxtreme
  • Engelska Leyton Orient startar FIFA 20-turnering för att stilla suget
  • 128 lag stor turnering
  • Flera av världens största klubbar deltar
  • Djurgården är enda laget från Sverige
  • 75% av intäkterna går till klubbarna i EFL, 25% går till välgörenhet

Ultimate Quaran-team för en god sak

The Ultimate Quaran-team. Fotbollsvärlden står still och liga efter liga har stängt ner. På flera håll har man försökt hålla modet upp med alltifrån streamade matcher till fotbollsproffs som gör challenges på instagram, men få saker hjälper i dessa tider.

Leyton Oritent i engelska League Two gör sitt bästa för att råda bot på begäret som växer sig allt starkare runt om i världen. Laget har dragit igång en FIFA turnering: ”The Ultimate Quaran-team” för 128 professionella klubbar runt om i Europa. Grundtanken var att turneringen skulle bestå av 64 lag men det stora intresset gjorde att man snabbt expanderade.

Målet med The Ultimate Quaran-team är att ge tillbaka till supportrarna samtidigt som man samlar in pengar till både klubbar och välgörenhet i dessa svåra stunder. 75% av intäkterna går till lagen i EFL medans resterande 25% går till välgörenhetsarbete kring Covid-19.

Varje klubb måste utse en person som skall representera laget. Professionell fotbollsspelare, supporter eller esportare är upp till klubben att avgöra. Lag som Manchester City och Roma är stora favoriter i och med att dom ställer upp med sina officiella esport-lag. Andra klubbar ställer upp med spelare från fotbollslagen såsom Crystal Palace (Andros Townsend), Norwich City (Todd Cantwell) och Brighton (Neal Maupay).

Alla som deltar måste spela med klubben dom representerar(i FIFA 20). Som tur är, för lag som Djurgården, så spelar man med ”85 mode” – alla virtuella spelare har samma stats.

Utöver att följa turneringen som streamas live så har det diskuterats vilt på sociala medier om vilka som är favoriter inför matcherna. Esport betting har blivit ett hett ämne i skrivande stund och flera aktörer erbjuder spel på turneringens alla matcher.

Lottningen av Ultimate Quaran-team sändes live

En stor eloge till Leyton Orient och deras engagemang genom hela starten och uppbyggnaden kring Ultimate Quaran-team. För att göra det hela än mer spännande och ”verklighetstroget” så sände man lottningen via deras sociala medier och följdes upp med live-kommentering på twitter.

Arrangören själv fick (tyvärr) Lokomotiv Moskva i första matchen. Leyton Orient representerades av lagets målvakt Sam Sargeant medans Moskva ställde upp med esport-proffs. Hur matchen slutade? 6-3 till Moskva. Men en stor eloge till Sam, det kunde gått betydligt värre!

Djurgården representerar Sverige

Djurgårdens IF är det enda laget från Sverige som finns representerade i Ultimate Quaran-team. Stockholmslaget som annars huserar i eAllsvenskan ställdes mot PSV Eindhoven i den inledande omgången under söndagskvällen. Tyvärr blev det en tung start, där resultatet efter slutsignalen visade 3-0 till PSV.

Sevilla derbyt förra helgen ”avgjordes” online

Inspirationen till Ultimate Quaran-team kan ha kommit ifrån en annan succé. Förra helgens Sevilla derby mellan Sevilla och Real Betis ställdes till supportrarna förtvivlan in. Som så många andra matcher. Men det skulle inte hindra La liga-spelarna Borja Iglesias och Sergio Reguilon som trotts det valde att genomföra matchen, under samma dag och tid, fast i FIFA 20. Matchen streamades på Twitch och sågs av över 60.000 fans. Vem som vann? Iglesias och Betis tog hem derbyt med 6-5.

Med tanke på hur stor genomslag denna enskilda match fick precis i början av liga-pausen kan vi bara spekulera i hur många supportrar världen över som kommer följa The Ultimate Quaran-team när begäret efter någon form av sport att följa växer sig allt större för var dag som går. Än mer suget efter sin egen klubb. Kan detta bli årets genomslag inom esport?

FOTO: Soccerbible.com

Lämna en kommentar