World Esports League 2021 – Stor satsning från IESF

  • IESF i samarbete med japanska bolaget TechnoBlood
  • Ambitioner att forma en av dom största turneringarna i världen
  • Första eventet väntas arrangeras redan 2021

IESF lanserar World Esports League

The International Esports Federation (IESF) har inte legat på latsidan under coronatider. Den internationella esportorganisationen är i full färd att lansera storsatsningen World Esports League (WSL), vid sidan av redan befintliga Esports World Championship. IESF sägs redan jobba stenhårt för att få med esport som en uppvisningssport i OS 2024.

IESF har skrivit ett avtal med det japanska företaget TechnoBlood Inc. som kommer hosta och ha helhetsansvar för World Esports League. Turneringen kommer drivas med hjälp av, och tillsammans med, representater från IESF. TechnoBlood å sin sida har lång erfarenhet från att arrangera event inom esport och ses som pionjärer i ämnet. Det japanska bolaget har varit aktiva i branschen i snart 20 år med bland annat klassiska World Cyber Games 2002 på sin meritlista.

WSL väntas locka proffs från hela världen

IESF har höga mål med WSL och säger att man siktar på att göra turneringen till en av världens största inom esport. Deras andra turnering, Esports World Championship, är en återkommande publikfavorit och är ett event som brukar locka många nya spelare till sidor inom betting och casino utan registrering för att kunna spela på det årliga eventet.

IESF består idag av medlemsländer från hela världen och varje land för sig väntas arrangera egna nationella turneringar inom en rad populära speltitlar för att utse landets bästa spelare. Dom bästa spelarna från varje land kommer sedan, en gång per år, mötas och göra upp om vem som är bäst i världen inom dom olika speltitlarna.

5 nya medlemsländer, 72 totalt

Under juni har fem nya länder lyckats uppfylla kriterierna för att antas in till IESF. Förbundet är nu uppe i hela 72 medlemsländer. Man har även från organisationens sida meddelat att flera ansökningar från icke-medlemsländer håller på att gås igenom så vi lär få se fler länder ansluta inom kort. Ett steg närmare att lyckas skapa ett globalt ekosystem inom esport.

Dom fem nya medlemsländerna under juni är:

  • Bosnia and Herzegovina: E-Sport Association Bosnia and Herzegovina
  • Brunei: Esports Association Brunei
  • Montenegro: Alliance of electronic sports of Montenegro
  • Peru: Asosiación Deportiva Peruana de Deportes Electrónicos
  • San Marino: San Marino e-Sports Association – SMeSPA

En av dom stora ambitionerna med WSL är att skapa större band med dom nationella ligorna och systemen. Du kan läsa mer hos IeSF.

FOTO: IeSF_Masters @Twitter

Lämna en kommentar