FACEIT Major-finalen i London 2018

FACEIT Majorn i London vanns tillslut av förhandsfavoriten Astralis

FACEIT Major-finalen – Dom två bästa lagen i världen

Etta och tvåan på världsrankingen ställdes under söndagskvällen mot varandra i något av en drömfinal. Efter semin var en av dom mer framträdande spelarna i turneringen något självsäker i sin kommentar inför finalen:

”Vi ska förbereda oss och spela som i dag, då är jag säker på att vi kommer lyfta pokalen i morgon”

-Nicolai ”Dev1ce” Reedtz

Den danska giganten Astralis som föll på mållinjen mot North under Dreamhack Masters 2018 i Globen för drygt 3 veckor sen fick nu sin välförtjänta revansch. Förstaplatsen i Majorn gav en vinst på hela 4,8 miljoner kronor.

FACEIT

 

Astralis

 Nicolai ’dev1ce’ Reedtz

Peter dupreeh’ Rothmann

Andreas Xyp9x’ Højsleth

Lukas gla1ve’  Rossander

Emil Magisk’ Reif

 

 

 

FACEITNa’Vi

Ioann  ’Edward’ Sukhariev

Egor ’flamie’ Vasilyev

Oleksandr ’s1mple’ Kostyliev

Danylo ’Zeus’  Teslenko

Denis ’electronic’ Sharipov

 

 

Svenskan Elitserien i CS:GO har fått en ny partner i SJÖÖ SANDSTRÖM

Världsettan totaldominerar, Na’Vi chanslösa

Matchen slutade 2-0 till Astralis favör efter två kartor med 16-6, 16-9 som slutresultat. Astralis var, precis som så många gånger förr, ett nummer för stort och Na’Vi hade inte mycket att sätta emot idag. Efter en något skakig start med 0-3 som T på Nuke så vänder Astralis den första kartan tämligen enkelt och vinner med komfortabla 16-6. Det mest anmärkningsvärda får ändå sägas vara att s1mple, en av turneringens bästa spelare fram tills finalen, lämnar den första kartan med endast 9 kills. Den andra kartan fortsätter i samma spår, Astralis totaldominerar från första rundan till den sista och Na’Vi känns oinspirerat.

Astralis fortsätter i vinnande stil och har sedan en tid tillbaka varit ohotad etta i världen. Det understryker man ännu en gång när man nu tar hem turneringen i London.

 

Läs mer om esport i stort och vilka bolag som finns att investera i

Tuff period för svenskarna i toppen

Vi har tidigare varit bortskämda med svenskar i både slutspel och finaler. Men i London fick vi alltså se den sista svensken, Olof ’olofmeister’ Kajbjer i FaZe, lämna redan i kvartsfinalen mot storfavoriten Astralis. NiP och fnatic återser vi inte förrns på en delad 9-11e plats. Vi får hålla tummarna för att detta bara är en svacka och att dom snart är med och slåss om titlarna igen.

Lämna en kommentar