Två solskenshistorier mot alla odds

E-sport har gett oss fantastiska historier. Det är definitivt ingen brist på drama, comebacks och rivaliteter. Här är två fantastiska historier om gamers som mot alla odds lyckats övervinna motståndet – och omvärldens barriärer. Hade man kunnat betta på dessa resultat hade man antagligen varit rik idag.

Betting inom e-sport är ett relativt nytt fenomen, men ökar i popularitet varje dag. Om du förutser nya otroliga händelser inom e-sporten kan du spela på Mr Green betting. De erbjuder betting på Overwatch, CS:GO och Rainbow Six och utvecklar kontinuerligt sitt utbud av e-sport-spel att betta på. De har också en bra informationssida om de största e-sportspelen och e-sportens historia. 

Arslans största fiende var resan

Det är få som hade bettat på att Arslan ”Arslan Ash” Siddique skulle bli världens bästa Tekken-spelare. Främst för att det var ovisst om han ens skulle kunna resa till turneringen EVO Japan 2019. E-sporten är tyvärr inte helt frånkopplad från politiken, vilket betyder att det är svårare för spelare från vissa länder att resa till turneringar. Ett exempel på detta är Arslan från Pakistan. När han för första gången skulle medverka i en av de största fighting game-turneringarna i världen såg det ut som att han skulle bli besegrad av tullen.

Spelare från flera olika länder hade länge tränat för den årliga sammandrabbningen i spelet Tekken. Den då relativt okände Arslan Siddiques största fiende visade sig dock bli själva resan till Japan. Som pakistansk medborgare är det mycket svårt att få visum att resa till USA, Japan och Sydkorea – vilket råkar vara de länder där Tekken är som mest populärt. Varenda flygplats han hamnade på, höll honom kvar i tullen av olika anledningar. Han ville flera gånger ge upp, men pushades att kämpa på. Efter att ha rest en bisarr rutt fram och tillbaka i Sydostasien landade Arslan, sömndepraverad och hungrig, till Tokyo bara 4 timmar innan turneringen skulle börja.

Resultatet blev vinst av hela turneringen och esporten fick en av världens bästa solskenshistorier i modern tid. Arslan behöll titeln på internationella EVO-eventet i Las Vegas senare samma år och myten om Pakistan som ett ”hemligt” esport-land tog fart på riktigt – och lever vidare än idag. Ett konkret exempel på att e-sporten kan krossa politiska gränser!

toys-2791660_960_720
Källa: Pixabay

Daigo Umehara – Evo moment #37

En annan händelse från fighting game communityn är japanen Daigo Umeharas legendariska comeback mot amerikanen Justin Wong från 2004. Spelet var Street Fighter III Third Strike och Justin spelade Chun Li som än idag anses vara den överlägset starkaste karaktären i spelet.

Justins spelstil är också känd för att vara väldigt defensiv – många skulle säga tråkig – och den normalt harmoniska Daigo tröttnade till slut. Han började spela hyperaggressivt och var uppenbart frustrerad. Efter ett antal dåliga beslut hade Daigos spelkaraktär 1 HP kvar – en enda träff hade förlorat honom matchen. Justin bestämde sig för att aktivera sin superattack för att avsluta. Daigo lyckades parera varje attack och kontra med en perfekt combo som var tillräckligt för att vinna. Det kan vara svårt att förstå tekniken om vad som inträffade rent tekniskt– men det är definitivt inte svårt att uppleva hypen när man ser videon. Ett av e-sporthistoriens absolut häftigaste händelser.

Lämna en kommentar