Svenska landslaget i Esport – VM i Seoul stundar

  • Esport-VM arrangeras i Seoul, Korea
  • Tre titlar kommer att spelas: Dota2, PES och Tekken 7
  • Gustav “S4” Magnusson är stand-in i Dota2-laget Godsent

Svenska landslaget i Esport är uttaget

Som om det inte händer tillräckligt inom den svenska esportscenen så har nu kvalet avgjorts och representanterna av det nya svenska landslaget i esport har tagits ut. Det är precis som tidigare ESEN eSports som ligger bakom arrangemanget av den svenska uttagningen i och med kvalet som avgjordes under helgen. Vinnarna av kvalet och dom som har fått äran att representera Sverige är inga mindre än Godsent(Dota2), Adam ”Adam-0” Ayachi(Tekken 7) samt Samir ”Sam” Ben Sassi(Pro Evolution Soccer).

I Dota2-laget Godsent återser vi även proffset Gustav “S4” Magnusson. Det redan etablerade proffslaget Godsent åker till VM med fyra spelare från orginal-laget(Rasmus ”Chessie” Blomdin, Andreas ”Xibbe” Ragnemalm, Charlie ”CharlieDota” Arat, Jerry ”EGM” Lundkvist) medans Gustav “S4” Magnusson blir stand-in för tysken Maurice “Khezu” Guttmann som till vardags tillhör truppen. Att göra ett spelarbyte har såklart sina för- och nackdelar men är det någon man känner sig trygg med att ha som stand-in så är det Gustav “S4” Magnusson. Förhoppningarna är såklart skyhöga på våra svenska stjärnor och ett guld i VM skulle sätta Sverige på kartan inför nästa års The International som kommer avgöras i Stockholm.

Årets svenska landslag är extremt skickligt och det ska bli väldigt spännande att följa dem i Seoul. Sveriges medaljchanser är absolut stora, framför allt tror jag att Dota2-laget kommer göra ett riktigt bra mästerskap.

Magnus Jonsson, ordförande Svenska E-sportföreningen, SESF.

Inför världsmästerskapet kommer det svenska landslaget åka på ett gemensamt träningsläger för att slipa på formen och hitta den rätta stämningen i truppen.

Esport-VM i Seoul, Korea

Esport är en av världens största sporter och till VM i Seoul väntas det anlända spelare från över 50 olika nationer för att göra upp om guldet. I år arrangeras den 11:e upplagan av Esport-VM och speltitlarna som mästerskapet kommer avgöras i är Dota2, Pro Evolution Soccer och Tekken 7. Årets Esport-VM kommer gå av stapeln den 11:e December och pågå fram till och med den 15:e.

Bild: SESF.se

Lämna en kommentar