Red Reserve – Esportlag tog klivet till börsen

Red Reserve Entertainment (REDR)

Red Reserve – första esportlaget i Sverige att gå ut på börsen

Red Reserve har stora planer inför framtiden där man nu väljer att ta en position innan den stora boomen inom esport slår till. Ambitionen är att bli ett av världens starkaste varumärken inom esport. Under Q1 i år har företag fått in sponsoravtal till ett värde på uppemot 2 miljoner från bla. hårdvarutillverkare inom gaming.

Bolaget har länge varit mest kända för sitt lag inom ”Call of Duty World War II” men under Juni gick man ut med att man signat den forna GODSENT-linan med bla. disco doplan och twist som har erfarenhet från spel i bla. Fnatic.

Truppen som signades 2018-06-14:

Sweden Fredrik ’freddieb Buö

Sweden Hampus ’hampus’ Poser

Sweden Joakim ’disco doplan’ Gidetun

Sweden Ludvig ’Brollan’ Brolin

Sweden Simon ’twist’ Eliasson

 

Vill hitta fler inkomstkällor

Trotts goda framgångar och stora prispengar, där man räknar med att spela in 5 miljoner i prispengar under året, så har ledningen högre mål. Man vill hitta flera typer av inkomstkällor som ska kunna generera större intäkter framöver. Bland dessa inkomstkällor pratas det om mersch, tv-intäkter och spelarförsäljningar. En annan stor inkomst kommer ligga i sponsorer. Där har man under året som sagt skrivit avtal som genererat uppåt 2 miljoner, vilket Red Reserves VD Patrik Andersson påtalat bara är början. Intresset ska vara stort för företaget och i och med dessa sponsorer och kommande avtal fortsätter man hålla fokus på att växa som varumärke. Trotts att esporten vuxit så det knakar så ser vi hur marknaden fortfarande är i sin linda. Speciellt när det kommer till det kommersiella. Förra året var en milstolpe då esport för första gången hade fler tittare online än traditionell sport.

Konkurrensen kommer dom kommande åren att bli stor. Många bolag kommer startas både i Sverige och i EU för att ta del av marknaden. Red reserve känner sig dock bekväma med att ligga i framkant. Man räknar med att den riktiga boomen och ökningen i omsättning ligger ett par år framåt i tiden.

 

Här är en lista på fler esportinriktade bolag som finns på börsen.

Lämna en kommentar