PC Games Nostalgia – Ny Talkshow på youtube!

  • Ny talkshow om PC-spel – Säsong 1 är redan i full gång
  • Gäster som Fredrik Wester, Sara Ponnert och Martin Walfisz
  • Betar av spel som klassiska Diablo och Duke Nukem 3D

PC Games Nostalgia

PC Games Nostalgia är en ny talkshow om retro PC-spel där första säsongen redan är i full gång. I varje avsnitt bjuds en gäst från spelindustrin in för att prata om ett PC-spel som betytt extra mycket för dem. Vi går igenom de nostalgiska aspekterna, personliga minnen samt diskuterar hur spelet har påverkat gästen yrkesmässigt och spelbranschen i stort. Senaste gästen är Paradox Interactives ägare Fredrik Wester.

Spel är kultur – och utklassar i dag de flesta andra kulturformer, både vad gäller omsättning och popularitet. Spelbranschen har dessutom hållit på i så pass många år att det finns en retroscen som är rolig att se tillbaka på. Särskilt intressant blir det när professionella spelutvecklare får berätta om sina nostalgiska minnen.

Jimmy Wilhelmsson, programledare och prisbelönt författare av flera böcker om datorspel, rollspel och brädspel.

Djupdykningar i PC-spelens glansdagar varvas med personliga intervjuer med dagens spelutvecklare vilket gör PC Games Nostalgia till en talkshow som ger en unik inblick i dåtiden, och nutidens spelindustri.

Spännande gäster säsong 1

Säsong 1 bjuder på gäster som Martin Walfisz, grundare av Massive Entertainment; Sara Ponnert, Studio Manager på Avalanche Malmö; och Angelica Norgren, före detta speljournalist på P3, med många fler. Tillsammans med dem tar vi oss an klassiska spel som Duke Nukem 3D, Final Fantasy, Diablo och Loom.

PC Games Nostalgia TV är en produktion av reklambyrån Futency, med producent Natalia Brynte vid rodret.

YouTube-kanalen hittar ni här!

Lämna en kommentar