North Esports genomgår en total makeover

casivo
  • North Esports strukturerar om i organisationen
  • Kjearbye förlänger kontraktet
  • Nytt lag inom Apex Legends

North Esports tar nästa kliv

För tre dagar sedan släckte North Esports ner sin hemsida och tog bort allt content på organisationens alla sociala medier och twitter. Frågetecknen var många och spekulationerna började florera vilt på sociala medier om vad som var på gång. Det ryktades bland annat om en försäljning av laget, en re-branding och en större omorganisationen. Nu verkar vi ha fått svaret.

North har genomgått en totalrenovering. Alltifrån logga till font har byts ut och det nya temat bygger på den nordiska mytologin. Men den största anledningen till varför man valt att genomföra denna omstrukturering är den förändrade bilden av hur man vill framställa North. Framöver kommer man göra omprioriteringar och öka budgeten för marknadsföring kraftigt samtidigt som man har utvecklat teamet som jobbar med att marknadsföra varumärket.

Det blev uppenbart att vi behövde fokusera på några kritiska element i själva grunden för den organisation som har byggts. Så vi har förändrat sättet vi ser på varumärke, marknadsföring och sport.

Alexander Pedersen, CMO North

Kjearbye förlänger

I organisationens meddelande till allmänheten berättar man även att en av dom absoluta nyckelspelarna, Markus “Kjaerbye” Kjærbye, har förlängt och kommer fortsätta spela med laget. Det råder en viss fundersamhet om varför man inte nämnt dom andra spelarna men i dagsläget bör vi inte väntas oss några andra förändringar. Speciellt inte då laget varit framgångsrikt hittills och att dom skulle byta ut spelare bara för att man strukturerar om låter osannolikt.

Man har även tagit in en prestationscoach, Christian Engell, som ska hjälpa laget framöver. Han har tidigare varit coach åt andra danska atleter såsom Kasper Schmeichel.

Nytt lag inom Apex Legends

I samma veva som omorganisationen så gick ledningen ut med info om det nya laget som kommer tillhöra klubben framöver. North kommer ge sig in i kampen om dom 3 miljoner dollar som EA och Respawn Entertainment har skjutit in i prispotten i den nya ligan i Apex Legends.

Det nya laget i Apex Legends är den första värvningen för organisationen under 2020 men ledningen låter sig inte hållas, fler lag inom fler speltitlar väntas ansluta och man har höga förhoppningar framöver.

North har under fler år varit framgångsrika inom CS:GO och snart kommer du kunna spela på lagets matcher inom än flera titlar. SE LÄNK för att få tips på bra sidor att vända dig till om du vill ha det bästa utbudet av spel.

North Esports har sin bas i den danska nationalarenan ”Parken” och backas upp av både Nordisk Film och FC Köpenhamn. Så visst finns det både tillgångar och muskler att tillgå.

We are ambition; we are courage; we are endurance; we are North!

Foto: North.gg

Lämna en kommentar