Länsförsäkringar blir Sveriges första namnsponsor av esportarena

  • Länsförsäkringar E-sport Arena
  • Sveriges första namnsponsor av esportarena
  • Vill få fler att engagera sig i barn och ungas gaming

Länsförsäkringar Göteborg bokam initiativet

Den redan etablerade esportarenan kommer från och med nu gå under namnet Länsförsäkringar E-sport Arena. Fram tills idag har arenan i Partille hetat ”Xtream esportarena” och beskrivs som Västsveriges största esportarena. Namnbyte och sponsoravtalet är en del av det Länsförsäkringar beskriver som en satsning för att ge utövare av esport samma förutsättningar som andra sporter. 

Det är inte första gången Länsförsäkringar involverar sig för att hjälpa unga gamers. Tidigare har man, tillsammans med Friends, även utbildat ansvarsfulla gamers till Digitala trygghetsvärdar i spelvärlden.

Hoppas kunna involvera fler vuxna

På länsförsäkringars sida spelaroll.nu kommer du snabbt i kontakt med deras syfte- ”Vi vill få fler att engagera sig i sina barns gaming.”.

I Sverige finns tusentals sporthallar och idrottsanläggningar. Viktiga platser där gemenskap föds, talanger växer och drömmar uppnås. Samtidigt finns det en hel värld där lika många unga, om inte fler, umgås och har kul eller kanske rentav drömmer om att bli nästa stora stjärna – precis som ungdomar i alla tider har drömt om att bli proffs i fotboll och andra idrotter. Men där stödet från samhället är nästan obefintligt.

PS. Ja du hör rätt, det är Arne Hägerfors som gör comeback som kommentator i kampanjfilmen.

Lämna en kommentar