Esport betting – $23,5 miljarder år 2020

Esport betting och gambling ökar bland medborgarna. Omsättningen väntas mångdubblas dom kommande åren med ett prognostiserat värde på 23,5 miljarder dollar år 2020. En stark och bidragande anledning till att investera i esport.

Esport betting, en ny nisch

Esport betting är ett relativt nytt fenomen, åtminstone i den skalan vi ser idag. Varje månad görs det i runda slängar 80.000 sökningar på CSGO Betting och CSGO Gambling. Först och främst bör vi gå igenom definitionen av betting och gambling där det finns två olika typer av spelande inom esport idag. Den ena sida är oldschool-varianten. Oddsspel som vi är vana vid och som allt fler större plattformar som bet365, betsson osv. tar in i sitt utbud. Den andra sidan är bettande med köpta eller vunna skins i spelen. Den sidan har fått en hel del kritik dom senaste åren. Inte minst för att marknaden är så pass oreglerad. Men även för att man tagit bettingen ner i åldrarna och skapat ett beroende bland väldigt många unga.

esport betting statistikOmsättningen väntas explodera fram till 2020

I och med att man öppnat upp den svenska spelmarknaden och låter alla spelbolag ansöka om spellicenser så kommer utbudet av spel på esport att öka dom kommande månaderna. Detta utgör såklart en obetydande lite del av den totala omsättningen i världen. Men det är ett bra exempel på den breddningen som är på väg.

2015 omsatte esport betting $315 miljoner och trotts förbudet av sports betting i större delar av USA så väntas omsättningen landa på runt $6,7 miljarder redan i år. Ser vi framåt ett par år så spås omsättningen nå 23,5 miljarder år 2020. En siffra som för bara några år sedan ansågs vara en fantasisumma. Även livebetting väntas dubblas ett par gånger om under samma period. Med tanke på den expansionen vi sett inom livebetting när det kommer till den vanliga sports bettingen så lär inte det var några konstigheter.

Mark Cuban investerar i Unikrn

Lite fun facts. Ägaren till basketlaget Dallas Mavericks, tillika dot-com investeraren Mark Cuban som byggt en förmögenhet i tech-världen har valt att investera i bolaget Unikrn. Unikrn jobbar med oddssättning och betting inom esport.

Lämna en kommentar