Det här kännetecknar en bra gamingstol


Om du är en person som gärna spelar framför datorn så kanske du har funderat på att investera i en gamingstol. Men är det verkligen värt det och räcker det inte med en vanlig kontorsstol? Här tar vi reda på varför en gamingstol kan vara en bra investering och vad som kännetecknar en bra gamingstol.

Gamingstolar är framförallt kända för sin sportiga design som påminner om sätena i en sportbil. De kan vara väldigt flashiga med inbyggt ljus, massagefunktioner och andra spännande funktioner. Men de kan även vara avskalade och bara fokusera på det som de faktiskt är till för, att ge ergonomiskt stöd under de långa timmarna framför datorn.

Jämförelsesidan Inspekto har jämfört marknadens 5 bästa gamingstolar för att ta reda på vad som kännetecknar en bra gamingstol. Deras listetta Noblechairs Hero har fått massvis med bra kundrecensioner samt höga betyg av flera tidningar och webbsidor. Gamingstolen är lite hårdare, vilket ger ett bättre stöd under längre spelsessioner. Med ett inbyggt svankstöd som går att reglera, justerbara armstöd och låga kanter på sittdynan är det lätt att hitta rätt sittposition.

Gemensamt med de flesta gamingstolar som får högt betyg är att de har många justeringsmöjligheter. Genom att kunna fälla ryggstödet, ställa in armstöden, justera svankstödet och sitthöjden garanteras en bra ergonomi. Gamingstolar brukar även gå att gunga, vilket många tycker är ett måste för att kunna leva sig in i spelet.

Vad är då skillnaden mellan en vanlig kontorsstol och en gamingstol? En gamingstol är designad för att användas under längre perioder och ge stöd i positioner som inte bara är att sitta rakt upp. Gamingstolen har även högre nackstöd än kontorsstolar och ger därför bättre stöd åt huvudet. Armstöden kan också vara justerbara på flera sätt än på kontorsstolar, samtidigt som de ofta är stoppade för att ge bättre komfort.

En gamingstol går ofta att fälla tillbaka längre ner än kontorsstolar, så vill man ha en mer avkopplande stund framför datorn så passar gamingstolen bra. Kort sagt så är kontorsstolen designad för att användas upprätt, i en sittande position och under kortare perioder som under en arbetsdag. Byter man sittposition ofta och sitter många timmar i rad i stolen, så kan det vara värt att investera i en gamingstol.

Det är viktigt att alltid välja en gamingstol som är tillverkad för ens längd och viktklass. En del gamingstolar är skapade för personer under 100 kilo, medan andra stolar tål mycket mer vikt än så. Är du kort eller väldigt lång är det viktigt att kontrollera att gamingstolen är tillverkad för din längd. Det är framförallt viktigt om du köper en stol som är tillverkad i länder där personer ofta är mindre och kortare än i Skandinavien.

Lämna en kommentar