Dignitas första veckor – Hur ser formen ut?

  • Tidigare NiP-legendarer återförenas tillslut i Dignitas
  • En intensiv förstaperiod med bootcamp och kval
  • Succé direkt i Minor kvalet

Höga förväntningar på nya Dignitas

Efter att det blev officiellt att f0rest lämnade NIP för Dignitas och resterande hade slutit upp så har dom svenska stjärnorna haft hela esportscenens ögon riktade mot sig. Rimligtvis är förväntningarna skyhöga men samtidigt så är tvivlarna många. Flera av spelarna har varit med så länge esport har varit ”relevant” och det finns dom som anser att laget har gjort sitt. Men det är svårt att på förhand räkna bort några av världens mest meriterade spelare.

Förutsättningar är det dock inget fel på. Den klassiska organisation team Dignitas har investerat för att kunna bygga lokaler för lagen att träna i. Verizon 5G Gaming Center i Los Angeles kommer bli organisationens nya bas med toppmoderna faciliteter och blir samtidigt det första träningscentret i landet med nästa generations mobilnätverk 5G. Den svenska truppen i CS:GO kommer dock använda platsen som ett träningsanläggning vid mer speciella tillfällen då laget har sin egen bas i Sverige.

Bootcamp i Stockholm

Laget har haft en relativt kort period att spela ihop sig. Trotts att planerna för en återförening började smidas redan förra sommaren. Fördelen är dock att dom känner varandra väl sedan tidigare och har spelet ihop i andra konstellationer. Fyra av fem spelare(borträknat Robin ”Fifflaren” Johansson som idag är coach och manager för laget) var som ni vet med under den smått osannolika säsongen när laget(då under NiPs flagga) gick obesegrade i 87 raka matcher. Ett rekord som med stor sannolikhet aldrig kommer överträffas.

Vår första inblick hos laget var under ett par intensiva dagar från deras bootcamp i Stockholm. Eventet filmades och lades upp på youtube för alla att följa. I bakgrunden under spelarintervjuer och träningarna kunde vi till och från skymta både en kaffemaskin och burkar med energidryck. Mycket koffein är för många en förutsättning för att kunna hålla sig fokuserad och i form under en så pressad period. Esport har överlag alltid associerats med läsk och energidryck, vilket vi nog kan skylla jolt colan för.

Tre segrar av tre möjliga i första kvalet

Om dom har levt upp till förväntningarna? Så här långt är dom på rätt spår. Dignitas gick obesegrade genom Europe Minor Open Qualifier 1 – ESL One Rio 2020 och har därmed tagit sig direkt vidare till nästa steg. Där kommer man i mars ställas mot flera stjärnlag och svenskbekantingar, bland annat Fnatic och Godsent. Men även laget som dom själva tagit världen med storm med en gång i tiden, Ninjas in Pyjamas.

Dignitas står utöver det bakom den kommande ligan ”Flashpoint” tillsammans med flera andra världslag som Mibr och Cloud9. En liga som redan nu har börjat konkurrera med ESL på flera olika plan. Det ska bli mäktigt att få fortsätta följa laget och deras framgångar framöver.

FOTO: Dignitas

Lämna en kommentar