Därför ska du använda VPN inom E-sport

VPN-tjänster används för att kunna surfa säkert och gillar du E-sport finns det många skäl att använda en VPN-tjänst när du spelar. VPN kan exempelvis vara en lösning för kinesiska ungdomar som vill kringgå statliga förbudet mot att spela.

För svenska gamers finns det andra skäl för att hitta en pålitlig VPN-tjänst. VPN gör det nämligen möjligt att inte bara komma runt censur och statliga begränsningar, det gör det lättare och roligare att spela.

Fyra fördelar med VPN när du spelar

Det är bra att läsa in sig på sidor som recenserar gratis vpn om du vill testa innan du bestämmer dig för att köpa en tjänst. Här kan du läsa fyra av de främsta anledningar till att VPN är bra när du spelar.

1.Du slipper bredbandsbegränsningar

Många bredbandsleverantörer begränsar hastigheten när trafiken ökar vilket stör spelandet. När du använder VPN slipper du få din anslutningshastighet plötsligt begränsad. Det gör att det känns mer professionellt när du spelar med andra.

2.Du kan komma åt regionslåsta spel

Ett bra VPN har servrar i många olika länder och på så sätt kan du komma åt regionslåsta spel online. Dessutom underlättar om du vill spela tillsammans med spelare i andra länder. Bäst är att du jämför vpn tjänster så du hittar den tjänst som passar dina behov när det kommer till länder.

3.Dina uppgifter och din integritet skyddas

Du behöver inte oroa dig för att hackare ska komma åt dina uppgifter. VPN är det bästa sättet att skydda dig mot intrång och att någon kommer över dina betaluppgifter. Du döljer även din IP-adress och kan känna dig trygg med att inga uppgifter lagras när du är spelar.

4.Inga fördröjningar och minskade pingtider

Fördröjningar när det kommer till multiplayerspel är inget ovanligt och orsakar minst sagt irritation för alla inblandande spelare. Orsaken är att det uppstår långa pingtider när det är långa avstånd mellan spelets server och din nätverksserver. När du använder VPN kan du koppla upp dig på en server som är nära spelservern.

Så här använder du VPN när du spelar

När du använder VPN kan du använda tjänsten direkt genom en applikation på dator, mobil och surfplatta. För dig som använder spelkonsoler kan du använda VPN-tjänster direkt via routern. Vissa VPN-tjänster går att installera direkt i routern i och då behöver du inte ha en applikation på varje enhet.

Ett annat alternativ är att skapa en virtuell router på en Mac-eller Windowsdator, kontrollera innan så att VPN-tjänsten du laddar ner är kompatibel med din version av macOS eller Windows. När du väl spelar behöver du bara se till att VPN är aktivt och att du är uppkopplad mot den server du vill vara.

Lämna en kommentar