CS:GO-laget som representerar Sverige i EM

 

  • Spelarna som ska representera det svenska landslaget i CS:GO i EM
  • Flera kända profiler med historik från bla. Fnatic och NIP
  • Kvalet startar idag

Ett tag såg det ut som att Sverige skulle missa EM

Efter mycket om och men valde Sverige att ställa upp i kvalet. Det svenska laget hade under våren dragit sig ur all form av medverkan så länge Ryssland skulle finnas representerade och andra länder som Norge och Italien var inte sena på att följa det beslutet. Det internationella förbundet valde dock att utesluta Ryssland vilket fick länderna att återigen ställa upp i turneringen.

Här är truppen som ska representera Sverige i CS:GO

Truppen kommer i år representeras av en hel del välkända spelare med historik från några av dom största organisationer i Sverige/världen såsom Fnatic och NIP. Leder laget gör förbundskapten Fredrik ”JAEGARN” Kempf tillsammans med lagkapten Erik ”ztr” Gustafsson.

– Jag känner mig stolt över att få representera landslaget. I år får jag dessutom axla rollen som kapten, vilket passar mig väl då jag sitter på en väldig koordinerande roll inom spelet, där jag spelar som “in-game ledare”, det vill säga den som ger de flesta strategiska direktiven inom gruppen. Vi har siktet inställt på de ädlaste valörerna och hoppas vi kan visa upp e-sporten för en bredare målgrupp under mästerskapet i Oradea, Rumänien.

Lagkapten, Erik ”ztr” Gustafsson

Truppen i sin helhet som ska representera Sverige i CS:GO:

Erik ”ztr” Gustafsson

Sean ”eraa” Knutsson

Jack ”Jackinho” Ström Mattsson

Peppe ”Peppzor” Borak

Isak ”Isak” Fahlén

Max ”Maxster” Jansson

Hannes ”hns” Johansson

Casper “Shine” Wennerberg

Ahmed “Abdi” Abdi (coach)

Medelåldern i truppen ligger blott på 20 år – en uppvisning i vad en satsning på unga förmågor innebär.

KVALET STARTAR IDAG

Kvalet till den slutliga EM-turnering som kommer avgöras i oradea, Rumäninen, går av stapeln idag. Sverige har blivit lottade att möta Albanien, Luxemburg och Armenien i gruppspelet. Matcherna är Bo1 (Bäst av en karta) vilket gör att det finns begränsat med utrymme för misstag. Ettan och tvåan från varje grupp samt den bästa trean totalt sett går vidare. Samtliga Sveriges matcher kommer streams på www.twitch.tv/svenskesport och kommenteras av Gustav ”guthen” Bryngelsson.

Sveriges spelschema i kvalet:

kl 15:00 Sverige – Armenien

Kl 16:00 Sverige – Albanien

Kl 19:00 Sverige – Luxemburg

Lycka till Sverige!!

Lämna en kommentar