VALORANT Ignition Series – Första två tävlingarna avgjorda

  • VALORANT Ignition Series i samarbete med Riot Games
  • Team Mixwell vann G2 x IGNITION (Europa)
  • Aboslute Jupiter vann RAGE x IGNITION (Japan)
  • Första spelbolagen har redan börjat erbjuda spel på VALORANT

VALORANT Ignition Series

VALORANT Ignition Series är utformat genom ett stort samarbete mellan Riot Games och ett 20-tal av världens största esportorganisationer. Genom Ignition Series kommer Riot lansera en mängd event och turneringar runt om i världen. Målet är att på ett organiserat sett utveckla esportscenen inom VALORANT där Riot kommer ha ett stort inflytande framöver. Man har meddelat att dom kommande turneringarna kommer formas på lite olika sett. En del med öppna kval och andra bara med proffslag, beroende på vilken eller vilka organisationer som står som ”värd”.

Dom två första turneringarna gick av stapeln redan i helgen. European G2 Esports Invitational som presenterades ihop med Red Bull samt Rage Valorant Japan Invitational. Dom båda turneringarna ska ha varit mycket uppskattade från åskådarsidan och redan nästa helg kommer nästa event gå av stapeln. Det är T1 x Nerd Street Gamers Showdown som kommer arrangeras i Nordamerika.

G2 x IGNITION

Så sent som förra veckan kunde G2 Esports meddela att man skrivit kontrakt med sitt första proffs inom VALORANT. Oscar ”Mixwell” Cañellas Colocho lämnade sin karriär inom CSGO för att bli den första spelaren, tillika lagkapten, i G2 Esports där han har som första mål att utse sina framtida lagkamrater.

Team Mixwell lyckades klara sig igenom samtliga matcher i den första turneringen i Europa utan en enda förlust. Finalen vann man med 2-0 (13-7 och 13-1). Under den sista kartan landade ”Mixwell” själv ut på fina 30/4/2 i stats. I och med vinsten tog laget hem prispotten på 10,000$.

RAGE x IGNITION

Japans största esport-arrangör ”Rage” hostade den andra turneringen. Eventet i Japan vanns av Absolut Jupiter, ett lag fullt med före detta csgo-spelare. Även dom gick obesegrade, om ännu lättare, genom sin turnering efter att ha slagit ut lag som AVALON Gaming, SunSister Rapid, och Nora-Rengo.

Redan möjligt att betta på VALORANT

Det tog inte många dagar från det att Riot Games lanserat Ignition Series tills dess att det första spelbolaget började erbjuda spel på eventet. Att esport betting kommer bli en vital del av VALORANT är det ingen tveka om. Men att det skulle komma igång så pass fort förvånar ändå. Med hjälp av statistik från dom få inofficiella tävlingar som redan hållits lyckades spelbolagen plocka fram odds inför starten av eventet. Dom båda favoriterna enligt spelbolagen tog hem sina respektive events.

Med tanke på det stora intresset så lär många av dom nischade bettingsidorna som har ett stort fokus på esport likt Pixel.bet, GG.BET och VulkanBet lansera ett större utbud av spel på VALORANT inom en snar framtid.

FOTO: VALORANT

Lämna en kommentar