Real Madrid – Esportarena i Bernabeu

Real Madrid bygger esportarena när Santiago Bernabeu renoveras

Real Madrid

Real Madrid bygger om den 70 år gamla arenan

Real är anmärkningsvärt nog en av dom stora klubbarna som hållit sig utanför esportmarkanden fram tills idag. Hittills har inte klubben tagit några officiella steg in i esporten men det ser det alltså bli ändring på nu. Real Madrid släppte för två dagar sen en video med bilder och sekvenser från den kommande nybyggnationen av Santiago Bernabeu. Bland annat skymtar vi ett helt nytt museum. Men något som är än mer spännande, utöver den klassiska arenan med platser för 81,044 i ny tappning, är den event-avdelningen man visar upp. På bilderna skymtar vi en ”spelplan” för två esportlag, i det här fallet Furious Gaming och Isurus Gaming som möts. Men även en storbildsskärm mellan dom tio stolarna där spelet FIFA visas upp.

 

FIFA och UEFA satsar båda stort på esport inför 2019

Påkostat projekt

Den påkostade renoveringen ser ut att landa på $617 miljoner och väntas ta cirka tre och ett halvt år att bygga klart, med start redan nästa år. Enligt rapporter väntas intäkterna från den nya arena ligga på runt €150 miljoner per år när bygget står klart. Därtill kan vi vänta oss att kommande esportevent kan generera en del pengar.

Esport är inte helt outforskad mark för Real. Utöver President Florentino Pérez visade intresse så har den tidigare real-mittbacken nyligen valt att investera i det spanska League of Legends-laget, Orien.

 

Sveriges, Norges och Tysklands fotbollsförbund gör alla en satsning på esport

 

Påminner om Tottenhams nya satsning

Den spanska huvudstadens nya satsning påminner i mångt och mycket om Totenham Hotspurs F.C’s satsning på ”Tottenham Hotspur Stadium”. Tottenham gick förra året ut med nyheten att man kommer anordna alltifrån konserter till NFL-matcher och esport-turneringar på den nybyggda arenan. Londonklubben tror att man kommer kunna generera cirka €3 miljoner per event (där inräknat esport-majors). Mest på grund av kapaciteten på 60,000 platser. Detta kan ge en indikation på Madrids kommande vinst.

 

real madridOverwatch-laget Spitfire har visat intresse för Spurs nya arena

The Sun har rapporterat om att det Londonbaserade esportlaget Spitfire, som nyligen blev dom första Overwatch League-mästarna, ska ha hört sig för om möjligheterna att utnyttja den nya arenan. 2020 väntas den nya OWL-modellen rulla ut där lagen i ligan spelar grundserien från sina egna regioner och där har alltså Spitfire visat intresse av att få använda Spurs arena som hemmaplan. Spitfire medger att man varit i kontakt med Tottenham och andra lag, men att inget konkret beslut är taget.

 

 

Lämna en kommentar