Irootfor – Störst i världen på esport merchandise

Irootfor fortsätter att växa via förvärv

Irootfor siktar på att nå toppen inom esport merchandise

Irootfor startades för drygt 3 år sedan och har sin bas i lilla Fjärås utanför Göteborg. Bolaget är idag i full färd att bygga ett som dom själva kallar det ”House of brands” med esportinriktning. Irootfor anses idag vara en ansedd och etablerad aktör inom esport med ett par återförsäljare och distributörer sedan tidigare på flertalet marknader.

Under dom senaste 12 månaderna har man gjort två större förvärv i Orcbite och X-Gamer. Orcbite som startades redan 2012, är ett etablerat varumärke inom gamingkretsar och har en stark inriktning på mode inom esport, gaming och MMA.  I sortimentet finns bland annat hoodies, spelartröjor, kepsar och t-shirts. Bolaget räknar med att omsätta 1,5 miljoner kronor under 2018 och har som mål att nå en omsättning på 10 miljoner 2020. Det senaste förvärvet är Brittiska X-Gamer. X-Gamer är till största delen kända för sin energidryck. Dom båda grundarna är kvar i bolaget efter uppköpet med sina ägarandelar.

 

Här finns en lista på fler bolag med fokus på esport.

 

Flertalet distributörer världen över

Irootfor meddelar att man redan har utarbetade planer för hur man ska få X-Gamer att växa. Bland annat i Tyskland, Ryssland och Storbritannien. Men även på den Amerikanska- och Kinesiska marknaden har man sedan tidigare ett par etablerat lager- och distributionscentraler. Bolagets fokus kommer nu ligga på att lansera nya produkter då utbudet är rätt tunt, samt som många andra jobba med sponsorskap och samarbeten med esportare/influencers. Irootfors VD har höga förhoppningar på X-Gamer och tror att man kommer nå en omsättning på runt 40 miljoner på årsbasis.

Sedan tidigare äger man även Fadecase som tillverkar och säljer fysiska produkter med olika skins, dvs särskilda motiv. Däribland musmattor.

Irootfor AB meddelande efter det senaste köpet att man är öppen för fler uppköp under året.

 

Läs mer om marknaden i stort inom esport och hur du går tillväga för att börja investera.

Lämna en kommentar