Belgien ser ut att haka på jättarna inom esport

Esport i Belgien växer dubbelt så snabbt som snittet i Europa

Belgien ’s utveckling börjar ta fart

Efter den snabba utvecklingen inom esport i länder som Sverige, Danmark och Ryssland så håller nu Belgiens marknad på att ta fart på riktigt. Enligt en ny studie gjord av PayPal och SuperData i mars, som berört 20 länder i Europa, har man lyckats konstatera den utvecklingen och populariteten kring esport.

Enligt studien är marknaden idag värderad till runt 250 miljoner dollar och det finns närmre 27 miljoner aktiva tittare bara i Europa. Med det bekräftat kan vi konstatera att den europeiska marknaden haft en anmärkningsvärd utveckling senaste två åren. Under 2017 ska esporten i Belgien ha genererat tre miljoner dollar. Och förväntas öka med hela 20% i år i jämförelse. Med dessa tre miljoner dollar placeras landet på en 13e plats sett till värdering i Europa, med 4% av dom aktiva följarna, cirka 1,1 miljoner tittare. Den siffran väntas öka med hela 50% dom kommande två åren. Medan den extrema utvecklingen i Europa alltså väntas avta för länder som Ryssland och Danmark så har utvecklingen i Belgien precis börjat ta fart. Då fler och fler aktörer söker sig till den blommande marknaden. Så klart procentuellt sett räknat.

Läs mer om markanden i stort inom esport

belgien

Enligt studien väntas alltså marknaden peaka på många håll i Europa. Men kommer fortsätta växa dom kommande åren i Belgien, och inom en del segment väldigt starkt. Man förutspår att publiken och d0m aktiva tittarna kommer öka med 13% i år och 9% under 2019. För Europa i stort. Samtligt väntas antalet tittar i det omtalade landet öka med 28% i år och 19% under 2019. Alltså dubbel så fort.

I Belgien är 82% av tittarna och fansen män. Den största andelen av följarskaran är placerad i åldrar mellan 25-34 år(38%).

 

Belgien går i Sveriges fotspår

 

 

 

Lämna en kommentar